VENÄLÄINEN SUKLAA
10.11.2016
Tänään maistelimme venäläistä Aljonka-maitosuklaata. Ei se ihan vedä vertoja Fazerin siniselle... mutta kyllä se ihan maistamisen arvoista oli. Aljonka on perussuklaata, jota on helppo antaa lahjaksi tai Venäjän matkojen tuliaiseksi. Aljonkaa on valmistettu jo Neuvostoliitossa vuodesta 1965 lähtien, joten sen suosio on kiistaton.Aljonka-suklaan kerrotaan saaneen nimensä Valentina Terešhkovan, maailman ensimmäisen avaruudessa käyneen naisen, tyttären Jelenan mukaan. Aljonka on kansanomainen muoto Jelena -nimestä. Aivan alkuaikoina Aljonka-suklaan kääreessä ei ollut tätä kaikkien tuntemaa kuvaa (kuva alla) , vaan suklaa sai kasvonsa makeistehtaan järjestämän valokuvakilpailun tuloksena. Aljonkan esikuvaksi valittiin samaisessa makeistehtaassa työskennelleen taiteilijan Aleksandr Gerinasin tytär Jelena. Hän oli kuvaushetkellä vain kahdeksan kuukauden ikäinen. Tyttö ei varmasti osannut tuolloin aavistaa, kuinka kuuluisiksi hänen pulleat lapsenkasvonsa vielä tulisivatkaan!
**********************************************************************************************************************************
VENÄLÄINEN PERUNAKÄÄRETORTTU
2.3.2017
Maistelimme venäläisen reseptin mukaan valmistettua perunakääretorttua. Tämä suolainen herkku sai hyvän vastaanoton😋
Tätä suolaista kääretorttua nautitaan Venäjällä usein teen kera. Teen joukkoon voi halutessa laittaa vielä vadelmahilloa. Jos ei ehdi tehdä kääretorttua ja kääretorttuun täytettä (oikea yläkulma), voi taikinan sellaisenaan käyttää perunablinien tekoon (oikea alakulma). Ja, tottakai, perunablinitkin nautitaan vadelmahillon kera.
![]() |
VENÄLÄINEN PERUNAKÄÄRETORTTU |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti